Corona-update 19 december

20 december 2021


Het kabinet en het OMT maken zich grote zorgen om de snelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus. Om de verspreiding van het virus te vertragen stelt het kabinet vanaf zondag 19 december 5.00 uur een harde lockdown in. Bijna alle sectoren moeten sluiten behalve essentiële winkels en apotheken. Ook binnensportlocaties moeten sluiten. Buiten sporten blijft mogelijk van 05.00 tot 17 uur. De maatregelen gelden voorlopig t/m vrijdag 14 januari.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/12/18/verspreiding-omikron-vertragen-nederland-in-lockdown

Wat betekent dit voor PTC

We zijn blij dat sporten nog mogelijk blijft. Bewegen is juist gezond, het draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houdt je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd.

Dat betekent onze verenigingen open zal zijn van 5 tot 17 uur.

  • Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand (excl. leraar). (Dubbelen is niet toegestaan zegt de gemeente
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club.
  • De kantine blijft gesloten, maar er mag wel gebruik worden gemaakt van de toiletten.

 

Dit zijn maatregelen die wij als vereniging opgelegd krijgen. Wij zouden het ook graag anders zien. Ik vertrouw op jullie begrip voor de huidige situatie. Laten we er met elkaar het beste van maken. Ik vertrouw erop dat iedereen om 17 uur ons park verlaten heeft.

Met vriendelijke groet,

Wendy de Hoog

Nieuwscategorieën