CoronaCheck

10 november 2021


Coronapas

Vanaf 6 november moeten we op steeds meer plekken onze QR code laten scannen met de CoronaCheck app. Ook bij ons op de vereniging zullen we eraan moeten geloven. Om het clubgebouw in te mogen is het noodzakelijk dat iedereen zijn QR code laat scannen. Dit is wel lastig, want wie gaat er in onze kantine staan (de hele dag) om codes te scannen van iedereen die naar binnen wil?

Gelukkig is tennis bij ons een buitensport en hoeven we niet naar binnen. Dan zou het scannen niet nodig zijn. Graag houden wij wel de bar in de kantine open. Dit kan wanneer degene die bardienst heeft de QR code scant van leden die naar binnen willen. 

De app die hiervoor nodig is, is: scanner voor CoronaCheck, https://coronacheck.nl/nl/scanner/

 

Hoe zetten wij dit uit binnen PTC:

  • De kantine is alleen open wanneer er bardienst is
  • Degene die bardienst heeft is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de CoronaCheck
  • Vrijwilligers hoeven niet gecontroleerd te worden, zoals de tennisleraar, de vrijwilliger die bardienst draait en de onderhoudsploeg.

 

Ik begrijp dat dit een ingrijpende maatregel is. Ik ben dan ook in gesprek geweest met de burgemeester alvorens ik deze maatregel wilde invoeren op onze vereniging. Het is echter zo dat dit de enige manier is om onze club open te houden en sporten mogelijk te laten zijn. Ik vertrouw op jullie begrip en ga er vanuit dat jullie allemaal jullie steentje zullen bijdragen om dit zo goed mogelijk uit te voeren.

Nieuwscategorieën